NIEUW: DOE BOP SJE BOEM

Jazz4kids heeft een nieuw concert voor kinderen van 6-10 jaar:
Doe bop sje BOEM.

Een vertrouwd concept: de muzikanten van Jazz4kids laten het jonge publiek op toegankelijke manier kennis maken met jazzmuziek. Maar nieuw is het ook: naast swingende muziek en improvisatie ligt de nadruk in Doe bop sje BOEM op de klank en eigenschappen van de verschillende instrumenten.

Zangeres Roos zingt over haar liefde voor jazzmuziek en stelt de band voor. Na een hilarisch lied over instrumenten vergeten en weer opnieuw beginnen, onderzoekt Roos samen met de kinderen de klank en functie van de instrumenten. Hoe klinkt de contrabas in zijn eentje? Kan de gitaar iets wat andere instrumenten niet kunnen? En wat heeft de zangeres gemeen met de saxofonist?

Natuurlijk is bijna alles interactief: hoe leuk is het om met je lijf een ritme te spelen, net als het drumstel? In Doe bop sje BOEM kunnen kinderen meezingen, bewegen, klappen en improviseren.

Doe bop sje BOEM van Jazz4kids bestaat uit acht splinternieuwe liedjes en drie liedjes uit de oude doos (uit het concert: OP REIS).Informatie
Duur: 50 minuten
Leeftijd: 6-10 jaar
Lesmateriaal: aanwezig vanaf september 2018
Geschikt als: schoolvoorstelling (gymzaal of speellokaal) en als concert voor theaters en/of festivals.

Bezetting: Roos Faas (zang), Soren Ballegaard (saxofoon), Jens Larsen (gitaar), Olaf Meijer (contrabas), Thorsten Grau (drums)

...