WELKOMNieuw concert: DOE BOP SJE BOEM

Jazz4kids heeft een nieuw concert voor kinderen van 6-10 jaar:
Doe bop sje BOEM.

Een vertrouwd concept: de muzikanten van Jazz4kids laten het jonge publiek op toegankelijke manier kennis maken met jazzmuziek. Maar nieuw is het ook: naast swingende muziek en improvisatie ligt de nadruk in Doe bop sje BOEM op de klank en eigenschappen van de verschillende instrumenten.

Zangeres Roos zingt over haar liefde voor jazzmuziek en stelt de band voor. Na een hilarisch lied over instrumenten vergeten en weer opnieuw beginnen, onderzoekt Roos samen met de kinderen de klank en functie van de instrumenten. Hoe klinkt de contrabas in zijn eentje? Kan de gitaar iets wat andere instrumenten niet kunnen? En wat heeft de zangeres gemeen met de saxofonist?

Natuurlijk is bijna alles interactief: hoe leuk is het om met je lijf een ritme te spelen, net als het drumstel? In Doe bop sje BOEM kunnen kinderen meezingen, bewegen, klappen en improviseren.

Doe bop sje BOEM van Jazz4kids bestaat uit acht splinternieuwe liedjes en drie liedjes uit de oude doos (uit het concert: OP REIS).10 jaar Jazz4kids

Met de start van het nieuwe schooljaar is Jazz4kids aan haar tiende seizoen begonnen! Geen tijd om terug te kijken, want Jazz4kids gaat met volle vaart vooruit: Jazz4kids speelde dit najaar met Ella, een swingend sprookje voor Kunstgebouw en workshopleider Tom heeft een swingende workshop gegeven in de Jopenkerk in Hoofddorp. Suzan is naar Leuven gereisd voor een training aan de studenten van LUCA, School of Arts: hoe kun je muziekles geven over jazz en improvisatie aan kinderen van de basisschool?

Na de herfstvakantie gaat Jazz4kids verder met concerten in Den Haag en zal Tom een jazzleerlijn op de Willem de Zwijgerschool in Den Haag gaan invullen met leuke lessen over jazz en improvisatie voor groep 4 en 5.
Doo bop sje BOEM flyer